Ahad, 17 Julai 2011

Kat mana nak beli preloved slide for kids??


Menjawab pertanyaan blogger friend Shafidah Shamen...sebelum berjumpa dgn slide yang ada skrg ni, memang byk blogshop preloved toys yang aku terjah....dan juga hasil [pertanyaan kepada kawan2..rujuk entry ni. dan aku narrow down pencarian kepada brand-brand seperti step2, Kangaroo climber, Little Tikes dan jugak Haenim.

Dan antara blogshop/blog yang aku sering terjah ialah.....

Tottoys(step2) (little tikes)
Childheaven
Tenderloving toys or sini
Mybundlestoys
Babyibu

Setelah survey harga (new) di Toycity dan juga preloved di semua blogshop di atas ...aku dapati (ceh mcm report kajian hehehe)..harga bagi slide yang baru ialah dalam lingkungan RM450 dan ke atas....dan juga ada juga yang preloved tapi masih berharga lingkungan RM200 ke atas.Kebanyakan yang dijual di preloved di atas is either dah sold out atau too pricey for preloved sebab tu aku tak beli.....So aku target, nak cari yang leh dapat rege RM100-200 jelah..... since nak cari yang preloved, mestilah rupa dia dah faded or season sket kan....

Cari punye cari, satu malaysia nye blog aku terjah...sekali jumpa satu blogshop bertempat di JB...namanya Twinevo Store...

Lepas contact tuan punya,she made an irrestible offer to me....harga dia RM200 utk slide Step2 yang aku nak beli ni..tapi dia kasik less RM175... siap pos....ape lagi org mengantuk disorongkan bantal kan...walaupun ada calar balar here & there, tapi warnanye masih terang & tak efek pun fungsi slide ni.

heheheh.....so..itu lah ceritanya kisah membeli slide utk E-ein...kalau tak, petang2 kat umah, E-ein samada tgk tv atau main beskal dia je...dapat dia exercise dlm keaddan selamat ..sebab kalau kat playground luar aku dgn Cg Fly tak larat nak tangkap dia sebab dia excited nak panjat sana sini, kebynkan mainan playground terlalu tinggi utk dia...

Sekian..

8 ulasan:

Nur-nba berkata...

Banyaknya blogshop yg diterjah.. Semuanya menarik.. Kalaulah Nur ada anak sendiri..

Cendana Kasih berkata...

kat tesco pun ada jual..harga dalam rm250++ tp kecik sikit la dari e-ein punya tuh...

mila.ibunajihah berkata...

najihah pn duk playground mmg payah nk pujuk balik..senang citer, buatkan her own playground la kat umah...cm e-ein..jimat masa n selamat :)

Shafidah Shamen berkata...

cat,

thanks for the info. So far ! baru pegi tgk kat satu kedai. Nak kena terjah link2 yang u bagi tuu. Nak kena beli gakk satu for Nina, puass hati bagi dia main dalam halaman rumah je. Better for her safety.

CatlinaFly berkata...

nur: insya allah nur, sy doakan nur dimurahkan rezeki..amin ;)

CatlinaFly berkata...

cendana kasih: hhuhu kat sini tesco jauh..kat kluang cuma ada giant je...kalau nak gi tesco kena gi kulai atau jb..

CatlinaFly berkata...

mila: memang betul!pastu majuk kalau diajak balik

CatlinaFly berkata...

shafidah: ;) sharing is caring...tu lah makan masa gak sebulan baru jumpe apa yang sesuai di qolbu huhuhu

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.