Selasa, 9 Ogos 2011

Breastfeeding Flash Mob...BF rocks!!!

From Youtube:
Flashmob ini diadakan kerana beberapa insiden yang boleh dikatakan mennzalimi hak ibu menyusu yang berlaku di KLCC; di mana ada para ibu yang dihalau / ditegah untuk menyusu semasa berada dalam tempat tertutup seperti di surau/duduk di bench KLCCC walhal ia dilakukan secara sopan dan discreet

Breastfeeding perlu di tekankan sebagai suatu yang normal dan alami.

Adakah anda lebih sanggup baby anda disusukan dalam toilet jika anda sendiri tiada selera untuk makan di tempat kotor sebegitu?berbanding disusukan di tempat umum dalam keadaan aurat terpelihara?

My note; sabo jelah, ada ke ibu yang nak menyusukan dihalau dari surau atau dari bangku2 di shopping mall/tempat awam semata2 nak menyusukan anak yang kelaparan?sedih aku dgr..so stupid lah peraturan mcm tu..bangang.Oppss..bulan puasa...sabar Catlina sabar...aku baru tau ni lepas terjumpa kat blog lain(aiseh lupe lak nak copy link beliau tadi..)..saksikan.......update: aku jumpe pasal BF flash mob ni kat blog Fiza rupanya...:)TQ for sharing!


3 ulasan:

Queen berkata...

ee...ade ke yang kene gitu?..stupid rules la.....apesal tak halau je org yg pakai baju jarang...pakai baju tak cukup kain sampai ala2 je nak nampak nipple tu?...jeng kreng

(eh..terEMO pulak..hee)

aznitaz berkata...

ada dgr pasal flashmob ni kat twitter dynas. bary tau itu citer sebenarnya. igtkan sbb klcc x provide nursing room..rupanya lebih kurang ajar yer..ntahler masih ramai org anggap bf in public ni satu benda pelik..

eT berkata...

xsempat nk join xtvt tu kt klcc aritu...sedey plak...
anyway me support bf...:)

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.