Jumaat, 12 Ogos 2011

Dilema baju cantik


Beberapa hari kebelakangan ni, aku buntu memikirkan nya...huhuhu..

Setiap kali lepas mandi, (especially dua hari ni aku cuti dan byk spend masa dgn E-ein,),E-ein akan mintak baju cantik dgn aku utk dia pakai.Masalahnya, sehari katalah 3 kali mandi, nak2 tgh demam memang kerap mandi, nak juga baju cantik yang berlainan.Kalau tak dapat, dia rela pakai diapers je berlenggeng je dlm rumah.Kalau dipaksa-paksa, memang boleh buat dia mengamuk sampai menangis melalak2( actually aku rasa E-ein amik kesempatan ni tau, memang time demam kan aku dgn abah dia ikut je kehendak dia....)...

Memang dah tak nak pakai tshirt-tshirt ke, seluar panjang atau seluar tiga suku yang biasanya dia pakai.Aku suke pakaikan baju tak berlengan dgn seluar tiga suku kat dia, utk mudah dia nak bergerak & tak panas.Tapi sekarang, lepas mandi je :" nak baju cantik , amma!"

Kadang tu siap dia gi pilih sendiri.Aduhai..baju dress/gaun dia pun ada lah tak sampai 7-8 pasang je.Dalam masa 2 hari je dah habis bekalan baju tu.Dah la tak nak mengulang baju sama dalam masa terdekat...masak!



So..perlukah aku beli lagi "baju cantik" dgn byk? MIL pernah cdgkan beli kat Hari-Hari je tapi aku tak berapa suka.Memang murah(dah pernah beli pon) tapi kain dia biasanya, panas, tebal, mudah memeri dan kadang2 material kain tu buat E-ein gatal.Kalau "baju cantik" koman2 jenama fiffy pun, sehelai dah RM15 - RM30 ke atas....huhuhuhu...camno??

*baju cantik means: baju gaun/baju dress yang siap dgn skirt tu....

E-ein, nak baju cantik camni? Konfem tak mo tanggal terus!!ekekekekeke

Note: she's getting well now...dah tak perlu bagi paracetamol syrup lagi..just nak abiskan antibiotic yang selambak tu je..mujur gak sekali bagi baru 1.2 ml...paracaetamol tu hari kena bagi 6ml, 4 kali sehari, seksa tul nak kasi dia makan ubat!

4 ulasan:

karipapsayur berkata...

SOGO!!! Miahahhahahha

CatlinaFly berkata...

hehehe kalau sogo tu sekankang biawak je dah lama ku terjah ekekeke..ari tu gi mines pun dah rambang mata..dress murah2, sampai ade yang rm10-15 selai..tapi jalan2 time takdek kawan so boring sket nak jalan lama2 sket

Mami DindaBella berkata...

a'ah betul la doc..agaknya anak perempuan semua mcm tu kot..anak sy pun memang nak pakai baju cantik je..kadang2 baju yang sama dia ulang2 pakai sampai tak nak basuh hihi..

Liza berkata...

Haha. Perangai cam Adam. Baju cantik Adam ialah baju utk jalan2...
Kalau tak dpt, dia meraung lah.

Beli baju kat MyDin. Byk pilihan gak.

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.