Khamis, 4 Ogos 2011

Merajinkan diri...


Utk berblog...setelah sekian lama kehilangan momentum.....dush dush...!utk menaikkan semangat, jom tgk gmbr baby comey tomey...inilah jadinye bila mak baby dlm confinement dan sedang boring, maka keboringan itu ditukar menjadi satu kreativiti!(oh ya..korang sahur ape pagi tadi? aku sahur masak sardin je..kunun2 nak goreng udang celup tepung lah, nak wat ayam masak kicap lah-hehehe mcm menu berbuka laks.., sekali bgn2 je dah kul 4.30 pagi!so masak je lah ape yang termampu dan mudah!)

Nama mommy yang kreatif ni Adele Enersen.Blog dia kat sini..nama baby nye pulak, Mila..kata Adele, dia bukan educated photographer, tapi sedang mencuba2 dgn kamera baru dia...kalau dah kreatif kan......hehehe leh cedok gak idea ni kui kui kui...tapi menurut Adele, jgn sesuka hati gunakan gambar dia, sebab leh didakwa cetak rompak.Katanya lagi, dia tak kisah kalau org nak share tapi jgn remove watermark dia.Dan yang dia kesalkan, gambar2 dia ada yang digunakan tanpa izin oleh media cetak dan juga syarikat2 yang nak promote baby products.siap ada yang remove watermark dia lagi.Tapi bg aku la kan, kalau kreativiti Adele ni dah diminati, why not dia sain je contract dgn mana2 agensi iklan/baby product?anyway kena respect lah permintaan dia kan...boleh baca kat sini ttg cerita Adele mengenai gmbr dia kena curi...rasanye ni masalah kbykan blogger gak bila gmbr kita dicuri dan dieksploit as gambar sendiri by org lain....




Memang comel kan gmbr2 kat atas ni? thumbs up to Adele!

2 ulasan:

mummy_ayu berkata...

comel...tapi semuanya time baby dia tido..

yatie chomeyl berkata...

comelnya ... buleh tiru neh

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.