Khamis, 4 Ogos 2011

Mimpi?


Dua tiga hari lepas, aku mimpikan adik E-ein.Rasanye masa tu E-ein dalam umur 5 tahun dan ada adik dia dalam umur 2 tahun main sekali dgn dia, duk lari2.....lelaki ke perempuan dlm mimpi aku tu? Syyy rahsia...dlm mimpi dah nampak jantina.Tapi masa scan belum nampak lagi sebab baby kepit kaki..tehehehehhehe....suspens kah nak tahu jantina bayi? actually bg aku dgn Cg Fly, kami tak kisah, lelaki perempuan diterima seadanya dan penuh kesyukuran..;)

Jom baca info ttg mimpi masa preggie..

Why are my dreams more vivid and memorable now?

Dreams are like funhouse mirrors that reflect your emotional state. And since pregnancy can feel like an emotional roller coaster, it's not surprising if your dreams are more vivid and crazy than usual. A boost in the hormone progesterone during pregnancy could be a factor in creating those emotional ups and downs

If you're remembering more dreams than usual, you can chalk that up to pregnancy too. Most people remember only an occasional dream, even though we all dream every night. But pregnant women are typically up and down all night, prodded by bladder pressure, anxiety, and other pregnancy sleep disturbances.

The more often your sleep is interrupted, the more likely you are to wake up during with a dream fresh in your mind.

So camne? korang pernah tak mimpikan muka bakal baby ke, jumpa baby ke sebelum korang lahirkan baby tu? ;) masa ngandungkan E-ein pun aku pernah mimpi tapi bila bgn tido aku lupa muka E-ein camne...bila dah bersalin..oh ini rupanye ghoper anak aku tih tih tih...

2 ulasan:

mummy_ayu berkata...

sweet..masa Ayu pregnantkan Iris, hubby Ayu yg mimpi..nampak Ian main one litle girl bam bam..pakai baju kurung kottan..baru nak belajar jalan2...
and its become real, when Iris was born.. :-)

Nur-nba berkata...

Alahai seronoknya... Bersyukur sangatkan bila dapat zuriat sendiri. Jaga kandungan baik2 ye.

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.