Rabu, 11 Januari 2012

37 hari : Aisy first bottle feeding ......with EBM of course!



Beli botol Tommee Tippee closer to nature online....bukan sbb Kluang xde jual..tapi aku x berpeluang balik shopping kat Kluang.So online jela paling cepat...mula2 pening kepala gak...antara Avent,MAM,nuby & Tommee Tippee nih...kena fikir harga, bentuk puting, dan jugak availablitynye..thanks to kawan2 yg advise n bg pendapat kat FB....

Berdebar2 gak...mcm anak first pulak...botol2 ni smpi awal pg tadi..tp Aisy bgn lmbt ,ujan lak so dia mandi pg pun kul 11pg ,so aku decide nk try petangnye baru bg EBM dlm botol lepas mandi....Risaukan Eein gak kot dia jeles tgk botol adik dia tp so far ok..siap dia ckp "ni botol adik..."

Hasilnye.....alhamdulillah..nmpk berjaya..so mulai hari ni kena offer botol hari2....Dalam cuti ni maybe nk bg EBM dlm botol 2-3 kali sehari ,siang je.Malam masih direct....

isi 3 auns, baki setengah auns je....

6 ulasan:

Neeza.Areef berkata...

asalkan bb nk minum x pe kan lina

Ely Hasrul berkata...

cat,

bottle pon sy xtau nk beli mana satu, dulu problem sami sbb teats la, last2 bli yg rubber NUK tuh.. yg nih okeh ye? bleh la cuba jugak nih..

Liza berkata...

Liza dah start minggu pertama lagi bg bottle kt Azfar. Tp kan... dah seminggu tinggal ni. Smlm masa kat hospital, dia xnak minum dlm botol.. UWAA!! Takut kena leter dgn hubby. haha....

Ok tak tomme tippie ni? Adam n Azfar pakai Avent.. Maybe kalau Azfar xnak puting Avent, kena tukar puting doctor baby mcm Adam dulu...

CatlinaFly berkata...

neeza: ya betul..:) tp yg penting dia tak confuse nipple hihi

CatlinaFly berkata...

ely:sy pun survey2 gitu n jugak tgk testimoni online..huhu

CatlinaFly berkata...

liza:so far ok..aisy tak tolak..masuk hari ni baru 2x bagi..once a day...ansur2 nk biasakan..cuti pun ade lg 2 bulan hihi

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.