Rabu, 29 Februari 2012

My EBM story..stock until today...



Sudah mula bimbang freezer tak muat....mind you ini freezer kedua di umah MIL.Aisy pulak mcm lagi suka yang fresh baru lepas perah.Dia minum jugak chilled/frozen EBM yang dah thaw/ warm tapi momentum dia lmbt sikit hihi...apa2 pun direct bf jugak yang dia suka!Sorry lah asyik tayang2 susu....tapi ni as motivation to me ye...semoga aku gigih mengepam wpun dah naik keje nanti...

* ku sedang mencari anak susuan...buat masa skrg ada extra 150-20oz ebm,kalau dpt anak susuan, insya Allah selagi ada rezeki, aku boleh bekalkan monthly lagi...Cg Fly dah bagi green light...ade a few candidates, tapi semua belum confirm....so...ada sapa2 perlukan ebm tak? contact me via catlina7@yahoo.com .just make sure u are well versed /dah baca/dah tahu ttg hukum hakam ibu dan anak susuan ye...

plus, more info, aku ni mommy yang sihat, cergas, jarang sakit dan not on medication..heheh bkn ape, ade gak candidates ni duk interview aku,....maklum lah diorg risau bab2 perangai ibu susuan yang tak elok kot mengalir dlm darah anak diorg..tapi Rasulullah saw ada bersabda, kalo tak silap aku, jgn jadikan org gila dan pelacur as ibu susuan bimbang terikut2 pada anak susuan....bagi aku, ada rezeki lebih utk Aisy, boleh share dgn sesiapa yang memerlukan..tapi memang kena berkenalan pun kan..sebab melibatkan nasab..yang paling UTAMA , keizinan dari suami ibu susuan sebab ni menjadi nasab belah suami jugak..wallahualam..:)

2 ulasan:

Ely Hasrul berkata...

banyaknye rezeki aisyyy!!!! cemana la susu sy pasnih ye.. hihih

CatlinaFly berkata...

ely: insya allah...ely lagilah berjaya fully bf sammy dulu kan..second baby mesti boleh!sy baru first experience nak fully bf ni sebab e-ein dulu campur...

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.