Sabtu, 11 Februari 2012

Sudah tangkap cintun sama ini plastik..;)

Hehe...promosi percuma dowh...beli dari www.autumnz.com

Freezer kat rumah Kluang sudah hampir penuh...


cadangan penggunaan milk storage plastic ...

sgt2 lah menjimatkan ruang!!!actually plastic ni boleh isi sampai 12 oz..tapi aku isi 5 oz je utk satu plastik , then aku leperkan/lay flat sampai beku, then boleh selit2/susun2...jimat ruang giler!

freezer kat rumah MIL..fridge ni aku beli khas utk simpan EBM sebab kat rumah MIL fridge jenis 1 pintu....best kan pakai plastik nih, leh selit-selit je sebab leper...i loikeeee....dan...ade suggestion dari kawan2 suh beli deep freezer...ehem..sedang difikir2kan...

*mood entries skrg ni berbau2 susu sokmo ahaks......sebab tgh nak menaikkan semangat dan mood nak BF Aisy hingga 2 tahun...:)

3 ulasan:

Imaan09 berkata...

tahniah sis..pilihan bijak tu utk fully BF.. bes ek liners tu? tapi klu kita masukkan 12oz, nnt kembung sket laa ek..?

Ely Hasrul berkata...

bagus ek cat? aritu time sale sy ade bli utk time pantang kt sekinchan nnti. before nih sy xpenah guna plastik for storage tp malas la n angkut2 kan.. kalu bagus mmg nk borong byk2 eh.. mcm la keje hahaha

*∽ IZAN ∽* berkata...

gud idea! tak terpikir plak bleh leperkan untuk jimat ruang!!me punya pun 1st level freezer dah penuh ngan EBM. level bawah tu utk buh lauk beku. now dah stop pump sbb tak de ruangg.. boleh consider gak nih

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.