Khamis, 19 April 2012

930 oz...


stok hingga 17 April 2012....

6 ulasan:

syawalsimpsons berkata...

terbaik la kakak....insyallah saya nak camtu...tapi kalo anta taska takut je penjaga kat taska tak buat macam kiter..bila kiter kasi susu tu kan...mmmmmm

@e_da berkata...

tabik springgggg.... hebat.. sy pun berazam nak mcm ni gak

mummy_ayu berkata...

cayalah..caiyok..caiyok!!

CatlinaFly berkata...

su: su kena cari taska yang Bf friendly lah..tapi biasanye taska/nursery diorg patutnye tau nak handle ebm.. :) tap[i tak susah lah su...awk isi siap2 dlm botol ...contoh:

1.jika guna frozen ebm

mlm sebelum nak guna pindahkan stok frozen (ikut jumlah yg nak guna) ke chiller dlm kul 6ptg gitu..esok pagi dia dah cair...pastu isi siap2 dlm botol(cobtoh: aisy minum 12 oz dari pukul 8-5 ptg so sy bekalkan 3 botol x 4 oz)..bila bs nak guna, dia amik dari cooler bag(ade ice pack 3 ketui) then warmkan guna warmer..penting buat cam ni supaya bs/taksa tak rasa leceh nak handle ebm...

2.klo guna stok fresh, just isi dlm botol siap2, masuk dlm cooler bag with ice pack then bs/taska nak guna, dia amik satu n warmkan ...

**nota: susu yg dah diwarmkan, kena habiskan dalam ms 1-2 jam..klo tak abis, takleh refreeze...kena buang dah..

***susu frozen yg dah thaw, kena guna dlm 24 jam(masih berada dlm chiller/cooler beg)

CatlinaFly berkata...

@e_da: insya allah boleh..yang penting yakin dan usaha..selebihnye serah pd Allah..

CatlinaFly berkata...

ayu: hii..thanks!

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.