Sabtu, 7 April 2012

Menayang susu itu haram ke?

Adakah susu itu aurat maka perlu sampai dijatuhkan hukum haram?Bagi aku, kalau menayang sumber susu tu(iaitu PAYUDARA) barulah haram dan berdosa dan.....so I personally thinks there's nothing wrong by showing BREASTMILK /EBM in term of to motivate myself and other bf moms,sebab bukan kami tayang BREAST ye....dan juga NIP(nursing in public)..betapa masyarakat skrg ni dah terbalik ye kawan2...menyusukan badan di khalayak ramai dikatakan memalukan, padahal si ibu menjaga aurat nye, siap beli nursing wear, cover dgn poncho/shawl or nursing cover, ade yg cover dgn tudung....sedangkan wanita2 yang menayangkan sbhgn BREAST dengan sengaja samada di luar atau dalam facebook pulak tidak dituding as memalukan????Abis takkan lah jadi BF mom ni nak terperuk je kat rumah kan..mesti lah nak keluar, shopping , jalan2 or bw anak2 keluar beriadah, berekreasi etc....pastu si bayi nye dah memang bergantung fully pd si ibu kan...susu ibu tu makanan baby, kenapa nak jijik & kata memalukan...donia..donia...kuman seberang laut nampak, gajah tertonjol tersembul depan mata tak nampak pulak yea.....

Dan aku tempekkan jawapan ustaz Azhar Idrus mengenai hal ini..kredit to kawan2 KIM...tq mommies(especially mommies yang ambil efforyt nak bertanya ttg hukum hakam aurat susu ni...dah sah susu bukan aurat!Semoga kita semua berjaya dlm perjuangan BF ni!




4 ulasan:

Ely Hasrul berkata...

kalu ckp pasal kesedaran susu ibu nih kenkadang mcm ckp dgn dinding. smpai skang soklan paling bodoh penah saya terima 'napa ko susukan anak ko?' bleh tak?? nk gelak pon ade.. eh emo tetiba hehe

CatlinaFly berkata...

itulah...cerdik tak leh diikut, bodoh takleh diajar kot hehehehe... yg lagi best, ade yg ckp FM lagi bagus dari BF..sy kan FM mom dulu..so sy tau ler...azam fully bf tak menjadi last pregnancy...kali ni harap dapat bf selama mungkin(hingga 2 tahun possibly...yakin boleh!)

errr...ely dah bpe hari pantang nih..;)

Nad @ MamaZakwan berkata...

NIP org pertikaikan
yg pakai seksi meksi sampai nmpk yg sepatutnya ditutup tu takde pulak dibangkitkan..
kdg2 tu menda yg remeh macam ni bleh jadik isu...

Syigim berkata...

isu mcm ni pun ade ke. tak terkata saya @_@

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.