Jumaat, 8 Jun 2012

Ada anak kecik menyusahkan?Habis, kenapa nak beranak in the first place????

Terbaca satu blog ni(malas nk bg link, kang jadi isu mengumpat lak hahahaha)....ada baby kecik menyusahkan dia nak jalan2 gi shopping mall gi sana, gi sini.Leceh.

Adui..abis tu yang ko gi beranak tu kenapa? Tak yah beranak lah kalau rasa susah.Takpun bg org lain je anak tu.Ramai lagi yg nak anak, tak dpt anak lagi.Tu baby baru lahir tu.Padahal leh kendong/bwk dlm stroller....Kalau anak dia sok dah boleh jalan, berlari?Tu nak rasa ape pulak? menyusahkan????

Uii..kalau aku la...sejak ada anak, aku lagi suke berkepit dgn anak ke mana2 sahaja.Kecuali terpaksa tinggal dgn bs /MIL sebab keje/outstation.Itupun lepas outstation tak teringin nak jalan2 lagi dah, terus ajak driver balik.Nak2 sejak ada Aisy adui...tak tahan mak nak berpisah lama2 dgn dia weh...

Ingat mcm ni..kalau kita rasa anak2 menyusahkan kita...kita dah tua esok, anak2 rasa kita menyusahkan dia pulak....jawapanye, kita duk kat rumah org tua2 sbb anak kata kita menyusahkan dia je!...nak ke mcm tu? mcm statement tak ikhlas melahirkan anak je...hmmm...

6 ulasan:

yatie chomeyl berkata...

smp hati maknya ckp gitu kat anak dia ye..isk3x..kalau anak tu dh reti membaca esok2 mesti kecik hati dia

Liza berkata...

hmm...takla, pemikiran sesetengah org ni mcm2..

Nad @ MamaZN berkata...

soping lagi penting dr anak2
huhu
sedeynye...

transformed housewife berkata...

mungkin org tu tgh ada post partum depression kot sbb dok terperap kat rumah dlm pantang. hehe. (nak bersangka baik)

Nur-nba berkata...

Kenapalah mereka ni boleh sampai hati berkata sebegitu... Pada mereka yang diberikan peluang oleh Allah menjadi seorang ibu, jagalah anak2 sebaiknya.. Itu adalah amanah Allah, jangan dipersiakan mereka.. Ingat, masih ramai lagi pasangan suami isteri yg menginginkan zuriat sendiri namun masih belum ada rezeki..

Memang cepat tersentuh bila ada yg sampai hati keluarkan statement seperti ni.. Moga dia cepat2 sedar dan berubah.. :(

Sidratul Muntaha berkata...

klu dpt kat bpk aku
confirm la bpk aku ckp:
ni bangsa mereyam gatal bijik nak kawin..
kawin bkn sbb nak meramiakan ummat Nabi Muhammad.
tpi besenya...
bila kita kate menyusahkan..
insyaa Allah
dah tua esok,ank2 dia confirm takmo la jaga dia sbb menyusahkan...
*kate2 mak tu satu doa..
masa tu baru pdn dgn muka dia

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.