Isnin, 18 Jun 2012

Her first solid food

Yeay...backdated story...ku da receive diploma penyusuan (exclusive breastfeeding for first 6 months)-diploma buat sendiri je kat atas hihi.....maka..Aisy pun dah mula mkn bubur(ditapis)...jom tgk muke budak baru belajar makan..



Menu bubur Aisy

Minggu pertama: bubur nasi kosong(ditapis)
Minggu kedua; bubur nasi + carrot(ditapis)
Minggu ketiga : bubur nasi + sawi + ayam

12 ulasan:

Eliss Mie berkata...

wah, dh start makan yer:)

*∽ IZAN ∽* berkata...

terbaek idea full BF certificate tuhh!!

dah macam budak besar je tengok Aisy makan.. lebatnya rambuttt!!!

Baby dhiya dah 5 bulan pun rambut sepoi2 bahasa lagik uhuhuhu

Nur-nba berkata...

One step ahead.. Cutenya Aisy.. :)

Alycia berkata...

lama alycia tak menjenguk ke sini.. dah besar dah dia yer.. bravo2 cat.. 6 bulan tu pun dh rasa cukup lamakan..

Liza berkata...

Bestnya Aisy dt mamam dah... Apa yg dia mkn selain bubur ya?

transformed housewife berkata...

wah dah 6 bln. ada bg nestum jugak ke?

CatlinaFly berkata...

@eliss: ha ah..ingatkan nak delay lagi tapi famili suh bg makan jugak hihihihi

CatlinaFly berkata...

Izan: Idea dari FB KIM(kump ibu menyusukan)

CatlinaFly berkata...

Nur: tq nur

CatlinaFly berkata...

@alycia : lama sikit dari e-ein..alhamdulillah..e-ein dulu dekat 5 bln bf tu pun campur fm huhuhu

CatlinaFly berkata...

Liza: petang2 sy kasi pouree carrot...esok nak try buat puree epal...dia baru mkn once a day je bubur nasi ni

CatlinaFly berkata...

transformed housewife/kak nur: hehehe selagi boleh, sy nak bg homecooked meal kat dia..so far mmg sy bg yg sy masak je..;)no nestum for now

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.