Rabu, 8 Ogos 2012

Bubur nasi + ayam + labu + brokoli

Cara penyediaan:

1.didihkan stok ayam ( sekeping ayam dada + tulang, rebuskan dgn 1/2 liter air hingga air tu tinggal 1/3 dari jumlah asal) - aku masukkan seulas bwg putih yang diketuk.
2.masukkan labu yang dipotong dadu, masak hingga empuk.
3.masukkan beras yg dah dibasuh(dlm segenggam dua)
4.bila beras separuh masak, masukkan brokoli.
5.**tambahan: aku letakkan hirisan carrot dan brokoli yang dipotong memanjang, supaya Aisy boleh pegang time mkn...bubur dikisar utk mudah dikunyah dan ditelan oleh baby yang takde gigi...


Gambar sebelum bubur dikisar...



 Bwh:Selepas dikisar/blend(gmbr hirisan carrot dan brokoli letak atas bubur, lupe amik huhu)-gambar terbalik tertonggeng, malas nak edit kih kih

Alhamdulillah, so far aku masih berjaya membekalkan homemade food kpd Aisy..dan juga E-ein( E-ein sejak bulan puasa ni aku bekalkan homemade food, harap berterusan...biasanye aku beli...rupanye dia dah boring mkn mknn yang dibeli, bila aku masak, E-ein mkn dgn berselera ,kata pengasuh..)

Tiada ulasan:

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.