Khamis, 13 September 2012

1st day E-ein sekolah!

Selingan lagik hahahaha berapa byk selingan daa... 10 September, maka rasmilah E-ein ke sekolah tabika...org sekolah awal tahun, dia masuk sekolah hujung tahun huhuhu..

Hmm sebenarnye awal dari yang kami plan..ingat nak hntr tahun depan tapi..ade lah some peristiwa yang nak dijadikan cerita, baby sitter dah tak jaga Aisy dan E-ein...dah lah barang yang lepas jgn dikenang hihihih...

Buat masa ni Aisy tinggal dgn tok mak (my MIL), tapi E-ein tinggal dgn aku dan Cgu Fly...Aisy tinggal dgn tokmak buat sementara waktu smpi dapat bs baru...2 hari sekali kami balik umah MIL yang jaraknye sejam..balik utk hntr susu/ebm dan lepas rindu df..huhuhu...cabaran nak breastfeed agaknye kena berjauhan dgn E-ein..mujur MIL memahami dan yang paling best, MIL expert handle EBM wooo!!

Ok takpe tak mo sedih2...jom tgk gelagat E-ein ke sekolah!
Org daftar emergency..taram je beg ape yg ade kat rumah...emergency sebab aku nak E-ein duk dgn aku, kesian tok mak nak handle dua ni..kepenatan nanti



Sukanye dia...

 Pastu malu2 bila sampai di sekolah ....asyik lari2 bila suh beratur/duk kat meja sbb nak berkepit dgn aku je


 Buat hal sendiri...

Lama2 baru nak duduk kat kerusi...oh ye org lain pki baju raya sebab ade marhaban ke rumah2 parent yang duk dekat2 sini...hii...

 baru nak bersembang2..


 Dekat dua jam aku kat situ baru yakin nak tinggalkan dia...wpun cikgu ckp tak yah tunggu pun tak pe....jgn nakal2 tau

Time balik, aku tny Cikgu, dia cari aku tak? Cgu ckp, dia tny2 jugak, tapi Cikgu ckp mama keje...lagipun dah ade kwn, dia ok je...smpikan tak nak balik time aku amik( heeee..sebenarnye sebab nak main kat playground tabika tu yang tak nak balik..)

8 ulasan:

JaSSNaNi berkata...

assalamualaikum..

budak2 mmg camtu, kita je dok fikir diorang ok ke tak kat sekolah.. padahal sampai skolah diorang tak pun mcm kita sangkakan... kan... pandai je diroang bawa diri.. faham2 plak sendiri kena berkawan.. :)

Nur-nba berkata...

Besar dah E-ein.. Sekejap benar masa berlalu kan..

Bila dah ke sekolah, dia akan pandai mencari berkawan dan sesuaikan diri dengan keadaan.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

mula2 nak tinggalkan anak mmg mcm tue

rina mazlan berkata...

Dah besar dah E-ein. Lama tak singgah sini.. :)

rina mazlan berkata...

Dah besar dah E-ein. Lama tak singgah sini.. :)

rina mazlan berkata...

Dah besar dah E-ein. Lama tak singgah sini.. :)

rina mazlan berkata...

Dah besar dah E-ein. Lama tak singgah sini.. :)

DrSam berkata...

Salam,

Lama tak singgah sini. E-ein pun dah makin besar dan mula sekolah pun.

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.