Selasa, 23 Oktober 2012

Travelog ke USA : Lansing, Michigan - 12/8/2012 { bila mau abis daa..lama tertangguh hihi}

Masa sungguh mencemburui daku...sampaikan nak tgk tv dan favourite movies pun tak sempat..mlm2 selalu tido awal sebab kepenatan...byk sebab penat..

1.with great power comes great responsibility!( naik pangkat sejak hujung tahun lepas, tapi skrg baru terasa workload makin byk nak2 sejak aku transfer ke bahagian latihan/training ni...
2.faktor ulang alik ke umah MIL jenguk adik Aisy selang 2 hari...kalau dari umah MIL, seawal 5.30 am we leave to head to Kluang kua kua kua...
3.faktor mengepam kot..berjauhan dgn adik Aisy, kena kerap mengepam utk maintain supply ebm...haih..(tapi tak lama lagi Aisy dah nak setahun yeay!1 year more to go!)

Ok..enough2...asyik menceceh je, takreach gak poitn aku taip entry hari ni..aduyai..sorry morry yea...lmbt nau update...

Aku & the geng sampai ke airport Lansing, Michigan pada petang 12 Ogos 2012, lebih kurang jam 5.30 ptg...

Tiba di sana, assistant penganjur dah sedia menunngu iaitu Cik Danielle Nielsen...comel orgnye, tapi tinggi lampai lah jugak hehehe...nanti aku post gmbr Danielle ni yeh...

dan jarak airport nak ke hotel apartment lebih kurang 15-20 minit gitu.Kami diberi penginapan di Towneplace Suites by Marriot, East Lansing...dan dimaklumkan satu hari free & easy, so, kunun2 plan nak rehat satu hari sebelum kelas bermula esoknya...sekali kenalan dari Michigan State University (kak Siti) call aku & ajak berbuka puasa sama2...


 Awan Dania hehehe
 Bumi Lansing, here I come!
 5.30 pm waktu US(5.30 am waktu Msia) , sampai di Lansing airport

 Dijemput oleh Ms Danielle,naik van MSU yang gabak itu
Pintu masuk ke suites..skrg ni musim summer, semuanye hijau je..kalau autumn mesti lawa nih

Sesi angkut mengangkut bagasi...

My room

corelle & pyrex tu......don't play2....
Kitchen
Roomey & very comfortable..rate dia..sehari USD250..gulp!untungnye aku sebagai peserta kursus ditaja oleh USDA(kursus je, flight ditaja oleh jabatan)

 Berbuka puasa kat umah Kak Zainin(student PhD kat Michigan State University)


 Kak Zainin( tuan rumah -tudung peach) dan Kak Siti (tudung hijau -kenalan fb aku-aku yang duk riki2 tny dia pasal keadaan di Michigan sblm aku ke sana).. tq all buat akak2 dan adik2 student MSU...
 12 midnite, balik je dari rumh Kak Nin, tny Kak Siti would she mind singgah 7-e ke ape-ape 24hours shop yang we can buy some bread or drinks, sekali dia bw kami ke Meijer (sebutan dia Meyer)
Bekalan banjir kihkih

Sampai ke bilik dah jam 2 pagi....ape lagi krohh krohh lah wpun mengalami jet lag iaitu kesukaran body nak adjust perubahan masa siang ke malam tu huhu...
err...boleh kata semasa di sana aku memang susah nak tdo malam, tiap2 malam..huhuhu..


Tiada ulasan:

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.