Isnin, 27 Mei 2013

Jatuh

22 Mei, balik dari sekolah, baru nak turun kereta depan umah bs, E-ein tersembam face first on jalan tar...aduh...tak sempat sambut( tak sempat tgk pun!) toleh kejap je amik barang2 dia, then dgr suara dia nangis...

pecah bibir..darah byk jugak...aku try jadi calm yang boleh..ambik tuala, tekup kat bibir dia .Dan tny dia sakit kat mana lagi.Tak jadi tinggal kat pengasuh.Terus bw ke klinik.Sepanjang ke klinik dia tertido.Aku pulak asyik kejut dia,ajak dia bual.Risau head trauma beb.Lepas balik dari klinik, sms bos, ckp nak balik rumah...


Petang tu balik rumah, kasi dia minum vco(virgin coconut oil satu sudu besar), sapu minyak gamat kat luka dan mandikan dgn epsom salt(utk elakkan demam terkejut/sakit2 badan).Nyenyak E-ein tidomalam tu...alhamdulillah..

Ni gambar a day after....dia mintak nak gi sekolah..dah ok cuma masih sakit lah...nak makan takleh tersentuh bibir yang sakit tu..nak mandi pun tak sentuh part mulut tu...kesan parut bwh hidung , bibir atas dan gusi..kat tgn tu bukan luka..tu kesan coklat hehehe..

*kali kedua E-ein jatuh dgn agak teruk...dulu masa umur 9 bulan, jatuh dari baby cot..dgn aku jugak..alahai...dah nak jadi..alhamdulillah tak ada cedera teruk...malaikat sambut kot :)

3 ulasan:

Alycia berkata...

salam cat.. lama alycia xjenguk sini..

alahai, siannya e-ein.. semoga cepat sembuh yer..

zarena heeney berkata...

klu ena mesti dah kelam kabut
nak2 ada darah

semoga cepat sembuh yea

Emy Omar berkata...

Alahai kesiannya mujur xde yg serious ye

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.