Khamis, 5 September 2013

Catatan Raya 2013

1.Tahun pertama beraya tanpa abah
2.Tahun pertama beraya anak beranak di.....hospital !

Hari raya pertama
Kul 12 malam smpi 3 pagi E-ein muntah2 ...kul 3 pagi kami ke hospital...dr bg ubat, no need warded....kul 8 pagi baru balik ke rumah...memang tak berayalah jawabnya seba aku dgn abah nye dah kepenatan....E-ein lagi lah penat...pastu mula cirit birit sekali...E-ein tido je sepanjang hari...tak nak makan, tak nak susu.Aisy je sempat amik gmbr pakai baju raya....

Hari raya kedua
E-ein dah ok sikit..dia mintak makan roti gardenia 2 keping.Tghari tu kami ke rumah makcik utk beraya....lepas solat Jumaat, Aisy pulak muntah2.Terus aku ajak Cg Fly balik.Kami biarkan Aisy tido dulu, bg dia rehat...tgh tido tu dia muntah lagi...then bergegas ke hospital terdekat ...decide utk warded.Aisy menyusu (masih bf...) mcm biasa cuma tak nak makan...dia banyak tido sebab kepenatan muntah...mula cirit birit malam nya..E-ein pun tido dgn kami sebab abah E-ein pun cirit dan muntah2 kekdahnya....(abah E-ein pun warded!)..E-ein, aku dgn Aisy tido satu katil di hospital....

"room service??"




Petang hari raya ketiga,baru kami di-discajkan....Aisy dah ok..takde muntah2...tanya doktor apa result darah, doktor ckp sakit perut biasa je..ok...puan doktor lain kali bg diagnosis yang lebih meyakinkan ok...masa admit puan doktor suspect rotavirus....then aku tgk result darah , neutrophil tinggi..aku suspect bacterial infection...nak kata food poisoning agak mustahil sebab semua makan makanan lain2 masa tu....lepas tu pun, BIL, anak sedara ku pun muntah n cirit jugak...must be spread by direct contact/sentuhan....malas nak argue dgn doktor since i was too tired at that time..mujur aku tak kena muntah2 jugak....E-ein nak ok amik masa jugak....masa otw balik ke Johor pun dia masih monyok dan tak nak makan sgt....mujur esoknya tu dia ok sikit n mintak makan nasi.....

Raya kelima baru pakai baju raya....
Sekian kisah hari raya kami...:)

1 ulasan:

Rose Azadir berkata...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.