Isnin, 28 Oktober 2013

Off to Penang!(Part 1) :-First flight experience ..

Tuko template lagik..and byk gambar hilang pulak..adess..malas nak fikir..try buat new post tgk gambar ada ke tak kali ni....

Pertama kali E-ein naik kapalterbang...dan aunty Aza nya juga..Untung budak2 sekarang..kecik2 dah naik flight :)..kami ke Penang, dari Johor, utk hantar mama aku merangkap, grandma @ atok E-ein , lepas raya puasa baru2 ni( bulan 8).

Pengalaman aku first time naik flight..masa umur 7 tahun..sebab arwah abah seorang askor...jadi bila kena transfer....kalau dekat, naik kenderaan tentera..kalau jauh ke sabah sarawak..naik kapalterbang, tapi bukan comercial flight..naik kapalterbang tentera, Charlie nama dia....pengalaman aku naik MAS, masa tahun 1992, umur 12 tahun dari kuching ke KL.Sebab masa tu Charlie dah discontinue....

Punyalah excited E-ein dan auntie nya...sebab selalu tgk kapal terbang dalam tv je... ade sekali tu E-ein tanya..."kalau naik kapal terbang, kalau jatuh, mati tak?" choii.....ke situ pulak soalan anakandaku ini huk huk...hahaha..budak2...memang curious...ok..jom tgk pengalaman budak berdua ini...

*update..ada member2 bagitahu..gmbr2 dlm blog aku dah gone haywire,ada yang hilang, ada yang saiz kejap kecik kejap besor.....aiseh...baru je nak aktif blogging balik..ade lak problem dgn gambar...ni yang spoil mood nih hadessssssss....seriously, blogger yang dulu lagi mudah nak handle dari blogger pesen baru nih! skrg haku nampak laptop ni kecik besor kecik besor je hohoho...later lah solve this problem ..sebelum haku telan laptop hahaahha..cau cin cau duluan...


Gambar ni E-ein yang amik

Gambar atok...Ini pun hasil tangkapan gmbr E-ein

Juga gambar yang E-ein ambil....hihi entah sapa2 dia main snap je

Hahaha...guess who was the photographer? yep..E-ein again...



Ada orang dah mula boring..purak2 baca buku hahahaha



Kami melintasi pelangi....maa ni terkocoh2 amik kamera dlm beg...sekali dah hampir habis melintasi rainbow..ni je dpt snap...
Sambung selfies hahahaha....

arrived at Bayan Lepaih!

4 ulasan:

Eliss Mie berkata...

seronok budak2 skang kecik dh naik flight kan.saya lak seb baik keja gomen, leh la merasa naik flight free di umur 25 thn.hehehe

syawalsimpsons berkata...

ooooo..best la dah tecik ni naik flight yee

*∽ IZAN ∽* berkata...

wah seronoknya pergi bercuti...
untung budak2 sekarang.. kecik2 dah merasa terbang ke awan biruuuuuuuu

JunAina berkata...

Kita naik AA je dulu2 tah bila naik mas sekali dua...:)

REMINDER

This blog is a personal blog and solely based from my personal life & expression. If you do not like what you see @ read, you are free to leave this blog.